Wat we doen

We zijn, zoals allemaal, erg blij met onze aarde en omdat we graag een rondje gaan zeilen, willen we de aarde zo gezond mogelijk houden voor onze kinderen en dierbaren.

De afgelopen jaar hebben we ons verdiept in hoe we onze Co2-afdruk het beste kunnen structuren en definiëren. Ook volgen we de ontwikkelingen rondom het hergebruik van geweven stoffen op de voet. Tijdens dit proces zijn versteld geraakt van alle greenwashing die om ons heen aan de gaande is. Wij denken dat de gemiddelde klant inmiddels wel beter weet en als je weer is een doos krijgt waarop staat ‘100% recycable’ dat dat vrij vertaald betekend dat deze doos niet eerder een doos was, en dus dat hiervoor weer nieuwe grondstoffen zijn gebruikt. Wij vinden dat de klanten van Topdekzeilen volledig inzicht moeten krijgen in de Co2-adruk zodat zij deze keuze kunnen laten meewegen tijdens hun aankoop.

Daarom zijn wij bezig met het in kaart brengen van onze volledige Co2-afdruk door gebruik te maken van de internationaal aanvaarde 3-niveau benadering. In deze benadering staat niveau 1 voor direct gebruik binnen de organisatie, niveau 2 voor indirect door het gebruik van elektriciteit en gas en niveau 3 voor indirect binnen de supply-chain.

 

Onze voortgang

Tijdens dit proces van in kaart brengen kunnen wij natuurlijk al wel een aantal stappen in de goede richting doen! Om te beginnen is ons magazijn voorzien van zonnepanelen, hierdoor is alle stroom die we op deze locatie gebruiken door ons zelf opgewekt! Dus het pakken en inpakken van de dekzeilen gebeurt al Co2 neutraal! Omdat ons magazijn meer elektriciteit opwekt dan we verbruiken leveren we deze elektriciteit aan de omliggende huizen. Bovendien zijn we gestopt met het gebruik van voorbedrukte dozen en zijn we overgestapt op de meest bruine dozen die er bestaan omdat dit type karton de laagste co2 afdruk heeft.

 

Onze volgende stappen

De belangrijkste volgende stap is om vast te stellen hoeveel Co2 er verbruikt wordt in de productie van onze stoffen en het vervaardigen van onze dekzeilen en dektenten (niveau 3). Daarna kunnen we de Co2 uitstoot waar mogelijk beperken of minimaliseren en waar dit op dit moment nog niet kan zullen we de resterende Co2 op een eerlijke manier compenseren.

Daar hebben we wel wat tijd voor nodig! Maar we zijn vastbesloten om op korte termijn Co2 neutraal te worden!

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Of Reset password